McPerch

Abu Garcia har ved flere lejligheder trukket på Svartzonkers kompentencer, som en eminent grejudvikler. Tænk blot på agn som McWalleye og McPike. Denne gang er det dog nye agn til aborrerne, som har været omdrejningspunkt for samarbejdet. I fællesskab er det således lykkedes at udvikle to nye geniale gummiagn, som lyder fornavnet McPerch. De to nye agn udgøres af McPerch Shad med en traditionel paddletail og så en version med curlytail – McPerch Curly. Begge versioner findes i 8 forskellige farver, som er repræsenteret ved både helt naturlige farvenuancer og så kraftige provokationsmønstre som eksempelvis “Fire Tiger”. Materialet der er brugt til disse agn er sammensat, så det både tilgodeser ønsket om maksimal bevægelighed i vandet, i kombination med en god holdbarhed, så selv de mindste versioner både holder til forskellige monteringsmuligheder og ikke mindst fighten med grove aborrer.

IMG_0819

McPerch Curly 80 mm i farven Nors monteret på et almindeligt jighoved

I forhold til størrelserne, så findes McPerch Curly i en version på 80 og 110 mm. McPerch Shad findes tilsvarende i længder på 75 og 90 mm.  Forskellen i længden synes måske ikke af så meget, men når det gælder aborrer, så er det til tider rigtig vigtigt at kunne præsentere nøjagtig den rette størrelse på dagen, hvilket det praktiske fiskeri har været et godt eksempel på.

IMG_1024

Fra top mod bund: Curly 110 mm, Shad 75 mm, Shad 90 mm og Curly 80 mm

sdfgsdfg

McPerch Curly 80 mm i Firetiger overlistede denne fine fisk

Mulighederne for at anvende de nye agn til forskellige præsentationsteknikker er ganske varierede, hvilket også giver mulighed for at præsentere agnene under forskellige fysiske forhold og ikke mindst under hensynet til årstiden, hvor aborrernes aktivitetsniveau afgør, hvilken præsentation, der egner sig bedst.  Gennem de sidste par måneder har jeg dog forsøgt at sætte lidt system i mulighederne, hvilket kan ses af nedenstående skema. Skemaet er naturligvis kun vejledende og afspejler således kun mine egne erfaringer.

Skærmbillede 2017-12-10 kl. 09.38.18

Montering med almindeligt jighoved eller Cheburaska-vægt er to oplagte og lette måder at opnå en agn, der er utrolig effektiv og let at fiske. De to korte versioner monteres i øvrigt bedst med en krog/jighoved, der er tilpas kort i krogskaftet, så gangen på agnen ikke påvirkes negativt. Størrelse 1/0 har fungeret rigtig fint. Agnen kan med denne montering både fiskes med traditionelle jigbevægelser hen over bunden, men fast inspinning har også fungeret fint under særligt søfiskeri.

asdfasdf

Selv i aftenmørket har McPerch Curly i Firetiger leveret fint

Texasrig fungerer også rigtig godt med alle fire versioner og i særdeleshed med de to lange versioner. Husk igen på at afpasse krogens størrelse ganske præcist til agnen, for at bevare den bedste gang på agnen.

Carolinarig virker rigtig fint med begge længder af curlyversionen. Shadversionen egner sig dog ikke til denne montage.

Dropshot er en virkelig effektiv metode at fiske begge de korte versioner på og særligt fiskeriet med den korte curlymodel har fungeret rigtig godt! Uanset om du benytter “nose hook” eller “offset krog”, så opnås den bedste “stand-out effekt” på krogen med tungere lodder til den lange curly verison.

Spinnerrig er en genial måde at montere McPerch på og jeg glæder mig meget til at prøve denne fiskeform, når vandet igen bliver varmere!

Spinnerbait med McPerch Curly - det burde blive et hit til aborrerne om sommeren

Spinnerbait med McPerch Curly – det burde blive et hit til aborrerne om sommeren

Fiskeriet efter aborrer kører på højtryk i både søer og åer netop nu. Derfor kan jeg kun anbefale at komme ud og give den gas med denne fantastiske fisk.

IMG_0944

McPerch Curly i farevn Red Head har fungeret rigtig fint i grumset vand

Facebook Comments
Kategorier : Ikke kategoriseret