Revo MGXtreme 2

Gennem det sidste halve år har der kun været monteret ét hjul på min vertikalstang, nemlig ABU Garcias Revo MGXtreme version 2. Allerede inden jeg tog hjulet i brug, var jeg temmelig spændt på, om den ekstremt lave vægt på hjulet samtidig ville indeholde de specifikationer, som jeg betragter som essentielle for et robust og pålideligt hjul i kategorien “baitcaster”. Gennem erfaringerne fra de mange ture, under vidt forskellige forhold og i jagten på forskellige arter, kan jeg nu fortælle, hvorfor jeg vurderer dette hjul som det oplagte valg.

Congrats!

Lad os starte med den tekniske gennemgang af hjulet:

Selve hoveddrevet er bygget op af fly-aluminium og i kombination med bl.a. hjulgavle og stjernebremse udført i karbon, så kan vægten holdes nede på blot 128 gram. Den lave totaltvægt er med til at give en uovertruffen god føling under det praktiske fiskeri, både i forhold til gangen på agnen, men ikke mindst når der er hug fra fisk. Hjulfoden er endvidere sænket en anelse i sammenligning med andre hjul i samme kategori, hvilket gør at hele hjulet kan ligge “inde i hånden”. I kombination med med den lave vægt, er det derfor endu lettere at få en god følelse af agnens gang i vandet særligt under spinnefiskeri, når hjulet er så lille, at men kan lægge en del af hånden, som man bruger til at holde stangen med, “inde over hjulet”.

Selvom jeg primært har anvendt hjulet til vertikalfiskeri, så har jeg dog også prøvet hjulet af til almindeligt spinnefiskeri med spinnere og Texasrigs efter aborrer og sandarter på lavere vand. I den forbindelse har det været en fornøjelse at flippe selv helt små og lette agn ud, uden at skulle være bekymret for overløb. Hjulet er nemlig forsynet med en IVCB-4 centrifugalbremse, der kan indstilles utrolig fint og dermed kontrollere spolen i kastet uden at det samtidig påvirker kastelængden.

IMG_0825

IVCB-4 centrifugalbremse giver ubegrænsede indstillingsmuligheder af kastebremsen, og muliggør ubesværede kast af lette såvel som tunge agn uden overløb.

Udvekslingen er på hele 8.0:1. I praksis kan det tal omsættes til godt 80 centimeters lineindtag pr. omdrejning på håndtaget! Med andre ord skal man altså bruge hjulet med omtanke under spinnefiskeri. I varmere vand med aktive fisk og hvor agnen typisk gerne må have lidt fart på,  er det en fornøjelse at fiske med hjulet, men til fiskeformer, hvor der er nødvendigt med en mere moderat agnfart, så vil jeg klart anbefale et hjul med lavere udveksling, for at fastholde en god kontakt med agnen. Den høje udveksling har dog sine forcer, når man eksempelvis skal have sin agn op i en fart under vertikalfiskeri, for at kunne præsentere den på ny og i en bedre vinkel. Ligeledes er det en fornøjelse at have fuld kontrol på farten under speedjigging ved røddingfiskeri, hvor et højt tempo er altafgørende for fangstraten.

Rødding fanget under speedjigging, hvor en høj udveksling på hjulet er et absolut must.

Rødding fanget under speedjigging, hvor en høj udveksling på hjulet er et absolut must.

Hjulet er fra fabrikken monteret med runde håndtag udført i portugisisk korkeg. De giver et helt særligt æstetisk udtryk på det lille hjul. Imidlertid kunne man dog være bekymret for, om de ville være for glatte at holde på – særligt med våde fingre? Hverken efter håndtering af fisk eller i kraftig regn har jeg dog fundet anledning til at skifte til de EVA-knobs, som også følger med.

EVA eller kork? For mig er der ingen tvivl - kork er både funktionelt at holde fast på og giver samtidig lidt "old school kontrast" til de anvendte kulfibermaterialer ;)

EVA eller kork? For mig er der ingen tvivl – kork er både funktionelt at holde fast på og giver samtidig lidt “old school kontrast” til de anvendte kulfibermaterialer ;)

På den tidligere MGX-model var bremsekraften lidt en udfordring. Når krogen(e) skal sættes i munden på eksempelvis en sandart, så er det nemlig vigtigt, at bremsen kan indstilles så hårdt, at hjulet ikke afgiver så meget som en enkelt centimeter i modhugget. Det er imidlertid intet problem med denne model, hvor det maksimale bremsetryk kan indstilles til hele 6 kilo. Med dette bremsetryk er der således rigeligt overskud til at kunne kontrollere selv stærke og større fisk.

Carbon Matrix-fightbremsen sikrer, at der bibeholdes et konstant og præcist bremsetryk ved alle bremseindstillinger

Carbon Matrix-fightbremsen sikrer, at der bibeholdes et konstant og præcist bremsetryk ved alle bremseindstillinger

Der er anvendt i alt 11 kuglelejer i hjulet og det afspejles også i den følelse man står med under både kast og indspinning. Selvom hjulet både har en beskeden størrelse og en lav vægt, så har man alligevel straks fornemmelsen af at hjulet er robust. Gennem det praktiske fiskeri bliver man heller ikke skuffet, for her er virkelig tale om en lille kraftfyldt rulle.

IMG_0853

Smørrehullet er let at komme til for almindelig vedligeholdelse med den medfølgende gearolie

Sammenligninger man hjulet med eksempelvis Revo Beast eller Pro Max, så er der ingen tvivl om, at man reelt også får mere for pengene, hvis man på samme tid har brug for den lave egenvægt og høje udveksling i kombination med en uovertruffen bremsekraft og kasteegenskaber.

I videoen herunder kan du måske få en fornemmelse for, hvor hårdt man egentligt kan presse den lille baitcaster under både modhug og i fight med gedder og sandarter – pjat, fisk og fights.

 

Facebook Comments
Kategorier : Ikke kategoriseret