Når de kolde aborrer driller…

Aborre

Brede striber fanget på Power Worms fra Berkley

Når vandtemperaturen som nu er ganske lav, så er aborren er en af de fisk, der virkelig kan kan være udfordrende at fange. Den bliver langt mere selektiv i sin fødesøgning og derfor kan man komme ud for, at der skal tænkes særdeles kreativt for, at få dens opmærksomhed. Glæden er så tilsvarende også helt i top, når det så lykkes at finde den rette agn, der falder i aborrernes smag. På de seneste ture har jeg søgt inspiration hos en kammerat, der har leveret flotte fisk på stribe, selv på de dage, hvor det ellers kun er dem, der fisker med naturlig agn, der har haft succes.

Metoden er hverken svær at forberede eller fiske i praksis, men jeg vil her vise dig et par genveje til, hvordan man hurtigere kan få succes med denne tilgang. Selve rigget tager udgangspunkt i et ganske almindeligt paternostertackel og består i al sin enkelthed af et lod og en tavs, hvor man monterer en ormelignede agn med curlytail. Hele rigget bindes af fluorocarbon line i 0,25 – 0,30 mm og monteres i en mindre tregangssvirvel. I tregangssvirvlens nederste øje bindes et 10 til 20 cm langt stykke line, hvori blyet monteres. Vægten på blyet skal naturligvis afpasses de lokale forhold, hvor der tages højde for fiskedybde, vind og eventuelt strøm. I det midterste øje på tregangssvirvlen bindes et 50 til 70 cm langt stykke line, der skal bruges til at montere selve agnen i. Endeligt bruges det øverste øje til at montere selve hovedlinen.

Selve agnen monteres med to enkeltkroge i størrelse 4 til 6. Jeg kan varmt anbefale Gamakatsus “Wide Gap Specialist”, der har et godt kort krogskaft og et fint kroggab. For at give agnen den bedste gang samtidig med et naturligt udseende, så skal krogene “syes ind” i ormekroppen. Det kan måske lyde bøvlet, men det går utrolig let med enten en agnnål eller en boilienål.

Instruktioner til at binde tacklet kan ses på videon herunder

Rigget kan fiskes hjem ved almindelig indspinning, så curlytailen konstant arbejder i vandet, men de bedste resultater synes at opnåes, når man skifter mellem korte indspinninger og efterfølgende pauser. Relativt ofte falder hugget nemlig akkurat, når agnen efter en pause igen tilføres liv ved indspinning. Jo koldere vandet bliver, så vil aborren ofte hugge mere forsigtigt. Derfor vil hugget ofte blot føles som en forsigtig opstramning, der naturligvis påkalder sig et hurtigt modhug, for at undgå at aborren blot spytter agnen ud igen.

Volatille aborre

Metoden har leveret et par af mine største aborrer i denne sæson og jeg håber naturligvis du har held til at gøre det samme…

NB! Dette tackel kun benyttes til fiskeri i St. Vejle Å, hvis man benytter én enkeltkrog og ikke to!

Facebook Comments
Kategorier : Åfiskeri, Drop Shot, Søfiskeri