McWalleye med in-line stinger

McWalleye er en vertikaljig, som er udviklet af den dygtige svenske Claes Claesson i samarbejde med Håkan Franson. Det er en såkaldt V-tail jig og hører derfor til blandt no-action jigsene. Det betyder at jiggen, i sig selv, ikke har nogen gang og at den derfor skal tilføres liv ved at sitre med stangspidsen.

Agnen er som sådan udviklet til vertikalfiskeriet efter sandarter, men både aborrer og særligt gedderne blander sig ofte i fangsterne.

Mcwalleye i farven GP har igen overlistet en god sandart

Mcwalleye i farven GP monteret med en in-line-stinger

Mcwalleye findes i to forskellige størrelser. En god allround størrelse på 18 cm og så en rigtig godbid på 25 cm. Den lille version vejer 26 gram og den store vejer 50 gram.  Begge versioner findes i 8 farver, som spænder fra de mere afdæmpede naturlige nuancer, til de mere provokerende og fluoroserende  farver.

En enkelt model udmærker sig desuden ved at have ”glow- in- the-dark-effekt”, hvilket særligt appellerer til fiskeri under dårlige lysforhold.

Det som adskiller Mcwalleye fra andre vertikalagn, er primært den meget brede profil, der giver agnen er rigtig god silhueteffekt, når agnen præsenteres over fisken. Ligeledes udgør de store over-size øjne et fornuftigt hugpunkt på jiggen.

Den lille Mcwalleye kan rigges alene ved at anvende et almindeligt jighoved, men jigkroppen har alligevel en størrelse, hvor man kan forøge sig sine fangster betrageligt, hvis man også monterer en såkaldt stingerkrog. Stingerkrogen har således til hensigt at kroge de fisk, som ikke får gabt over krogen fra selve jighovedet.

Fluorocarbon 0,45 mm, crimps, jighoveder, boilienål, crimptang og McWalleyes

Fluorocarbon 0,45 mm, crimps, jighoveder, boilienål, crimptang og McWalleyes

Stingerkroge kan monteres på flere forskellige måder, men jeg vil klart fremhæve den metode, hvor man syer sin stinger ind i selve jigkroppen. Selvom det er den mest tidskrævende metode, så giver den i mine øjne to åbenlyse fordele under det praktiske fiskeri. For det første kan du altid være sikker på at din stingerkrog sidder hvor den skal, også efter et mistet hug. Du behøver derfor ikke først rulle agnen op og tjekke om stingeren hænger og dingler ved siden af jigkroppen, men kan således blot fiske videre og forsøge at få fisken til at hugge igen. For det andet, så er alle tre krogspidser frit eksponerede når trekrogen hænger frit ud af jigkroppen, hvilket åbenlyst øger din krogningsprocent.

Pelagisk vetikalfisket McWalleye

Pelagisk vetikalfisket McWalleye

På videoen herunder viser jeg, hvordan du let kan lave dine egne inline stingers på dine vertikalagn, samt hvordan McWalleye egentligt ser ud under vand.

 

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Vertkaljigging