Ørredøen kalder!

Put & Take konkurrence!

På lørdag skal jeg til konkurrence i Loch Nees P&T med en masse andre glade lystfiskere – og team Fangstgaranti, der laver et af vores programmer samtidigt.

Normalt er det ikke smart at give tips til, hvad man vil fiske med til en sådan konkurrence – da jeg jo gerne skal vinde og derfor holde planen for sig selv…. – men jeg gør det nu alligevel – så i også kan få lidt tricks til ørredsøerne netop nu! Det gælder nemlig alle steder, hvor der er sat mange fisk ud og der er mange fiskere..

8 fede ørreder fra en eftermiddagstur! SÅDAN!

8 fede ørreder fra en eftermiddagstur! SÅDAN!

Når en konkurrence afholdes, er der som regel sat masser af fisk ud, og hvis det går, som til de fleste konkurrencer, så beder fiskene vildt den første halve times tid, hvorefter fiskeriet hurtigt bliver sværere og sværere. Fiskene bliver simpelthen for pressede og søger dybt og mister noget af deres bidelyst. Det er god viden, når man deltager i en konkurrence, da det kan betyde forskellige agnvalg i starten og hen gennem konkurrencen.

Jeg regner med at starte med enten en lille sølvspinner eller et gennemløbsblink, da det handler om at fiske hurtigt og afdække en masse vand i starten.. Hvis fiskene går højt, spinnes der en smule hurtigere ind og stangen holdes højt – mens det modsatte er tilfældet, hvis fiskene ikke viser sig i overfladen og går dybt.

Senere i konkurrencen, vil jeg nok satse på meget langsomtfiskede microblink eller meget små spinnere, for at lokke de mere sløve fisk fra dybere vand. Og senere igen i konkurrencen, går jeg nok på flydende bombarda (Kasteflåd) med 2-3 meter tyndt fluocarbon, hvorpå jeg monterer en lille enkeltkrog med powerbait, formet som en haletudse, med et lille splithagl få cm. fra agnen.

Og hvis de slet ikke vil bide, kan det være, at jeg går på bunden og fisker med powerbait, som fiskes ca. 50 cm. over denne.

Jeg glæder mig vildt meget til konkurrencen og er spændt på at se de flotte fangster!

Ses vi derude?

Knæk og bræk!

Frank Sjøgreen

 

Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Grej og Teknik, Lystfiskeri, Tips og Triks