Makrellerne er her stadig!

Hviiiin!

Bremsen på det lille spinnehjul var rigtig kommet på arbejde! Jeg var i går taget på en lille fyraftenstur til Hvide Sande, der ligge en god time fra min arbejdsplads.

Vel vidende, at toppen af makrelsæsonen er ovre, havde jeg rigget op med en let spinnestang og et sildeforfang (Ikke makrelforfang), da man på sildeforfanget har chance for flere “bonusfisk”.

De små sildefluer, lokker nemlig også mindre fisk til hug, og jeg har således på mange makrelture, fanget eks. sild, fladfisk, fjæsing, småtorsk, sej og tobis på sildeforfang – og det giver bare mere action på stangen, når en sæson er ved at tynde ud.. Dog skal man vide, at sildeforfanget kan blive flået helt i stykker, hvis der er store og mange makreller inde, da de simpelthen kan rette krogene ud eller splitte det ad – og det holder heller ikke altid til at svinge 5 fede makreller ind over molekanten… (Det er heller ikke godt med 0,10 fireline og UL grej) Får jeg mange store makreller på sildeforfanget, bruger jeg net eller strander dem inde på land. På let grej, fighter makrellerne vandvittigt godt.

Skøn aftenmakrel fra Hvide Sande

Skøn aftenmakrel fra Hvide Sande

Mine 4 andre fiskemakkere på turen, der fiskede med almindelige makrelforfang, fik kun en enkelt – men til gengæld super flot stavsild på en af ophængerfluerne. Jeg fangede 6 sild og en makrel – og mistede en makrel mere på de par timer, vi var på molen, mens uvejrsskyerne trak nærmere fra vest.

Steen Hebsgaard fra Ikast med rigtig flot stavsild!

Steen Hebsgaard fra Ikast med rigtig flot stavsild!

Der har i de seneste dage, været videoer fra både Århus og Grenå havn, hvor store makrelstimer trækker rundt… Og dette er netop typisk for de næste uger, hvor makrellerne – ofte stimer nær kysterne og ind i havnene på deres træk nord om landet. Det sker ofte først og sidst på dagen, så her er chancerne størst. På dybere vand er der fortsat en del makreller, der kan fanges fra båd.

Så tage en tur ud, og oplev det smukke, begyndende efterår på kyst og mole.

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen

 

Grejet på turen:

  • Stang: ABU Svartzonker 145998, 9,2 fod 8-32g
  • Hjul: ABU Revo X20
  • Line: Fireline Ultra8crystal 0,10 mm.
Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Grej og Teknik, Lystfiskeri, Tips og Triks