Med gummidyr i ørredsøen, i åen og på kysten!

Sommerferien nærmer sig for de fleste, og dermed frigøres mere tid til at fiske for mange af os.

Jeg elsker at eksperimentere, og hver gang jer er i en hobbyforretning eller eks., Tiger og handle, kigger jeg også efter ting, der kan bruges til mit fiskeri.

Ofte kan man finde eks. plastic eller gummiinsekter, som egentlig er tiltænkt spøg og skæmt eller legetøj, men med en lille ændring, kan man lave rigtig vellignende agn, der kan give overraskende resultater både i ørredsøen, ved åen og på kysten, hvor insekter og småfisk er gode fødeemner for fiskene.

En samling spændende gummi og plasticdyr.

En samling spændende gummi og plasticdyr.

De bløde gummidyr kan man ofte blot stikke krogen ind i og lime den fast – eller eks. “tune” den lidt med lidt glimmerhår.

I plastinsekterne kan man eks. lime krogen fast, eller smelte den ind i materialet (Varm ikke krogen for meget op, da du ellers ødelægger dens hårdhed)

Insektimitationer kan fiskes på flere måder, og kan fiskes både på almindelig fiskestang eller fluestang:

  1. On the drop: Insektet kastes med tynd, klar nylon (eller fluocarbonline) ud nær sete fisk. De reagerer ofte på plasket og tager voldsomt.
  2. Løsline: Insektet kastes ud på overfladen og man lader det ligge, til en fisk ser det, og tager det. Kan også kastes ud efter bombarda og så lade det ligge. En smule bevægelse kan give hug, hvis fiskene er træge.
  3. Synkende. Insektet fiskes langsomt synkende, som et druknende insekt. Meget gerne efter et lille pilotflåd, så man ser det ofte forsigtige hug.

Fiske og orme imitationer fiskes gerne tæt ved overfladen. Nogle dage kan de fiskes “on the drop”, hvor de synker uden indtagning, som en død eller døende fisk. Andre gange skal der bevægelse til. Jeg har fanget flere ørreder ved at fiske en gummifisk 30 cm. under et lille flåd, der bare lå stille. Der skal her, gives tilslag ved det mindst hug!.

Gummidyr med duft, som powermaggots, Honey worm og sparkle nymph er naturligvis glimrende også – her holder firkene ofte agnen længere i munden, da det udsender lokkende duft og smag.

God regnbueørred fra ørredsøen!

God regnbueørred fra ørredsøen!

Jeg håber at ideen her kan inspirere jer til et par spændende ture derude!

Hav en fantastisk sommer, og “knæk og bræk”

Frank Sjøgreen

 

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Grej og Teknik, Lystfiskeri, Tips og Triks