Varme Put & Take ørreder

Sommer!

Den varmeste maj måned nogensinde…. Den mest solrige måned nogensinde… Maj måned har slået alle vejrrekorder, og det tyder på, at varmen hænger i i nogen tid endnu. Ørredsøernes ørreder plejer at være i hopla i maj, men da vandtemperaturerne flere steder har rundet 20 grader, er de langt forbi deres såkaldte trivselstemperatur – altså den temperatur, hvor de har det bedst og tager mest føde til sig. Specielt store fisk har det svært, og vil ofte trække sløve rundt langs bredderne, eller stille sig nær indløb, udløb eller kilder i søen, hvor vandet er lidt koldere eller mere iltrigt.

Yes! Den er tung!

Yes! Den er tung!

MEN: De kan lokkes til hug! Småt er godt i varmen, så det er med at få de store flåd, blink og tykke liner, skiftet ud med UL grej, tynde liner, samt små agn.

En skøn fisk på Honeyworms!

En skøn fisk på Honeyworms!

Selv har jeg gennem masser af år, haft rigtig stor succes med powermaggots, som jeg fisker ubelastede på tynde forfang af 0,16-0,22 fluocarbon eller klar nylonline. Har man fletline på hjulet, sætter man blot en lille svirvel i enden og binder en lille meter klar line på, hvorefter der sluttes med en lille enkeltkrog str. 14-10, hvor en eller to powermaggots (Afhængigt af, hvor bidelystne fiskene er). Alternativt en honeyworm. Enden af maggoten må gerne bøje lidt, så den får en let rotation i vandet ved indspinning, men de kan også fiskes “lige” hvis man pûrschfisker (Fisker direkte til sete fisk). Man kaster først en meters penge foran fisken i dens trækretning, og fisker derefter tættere og tættere i meget stille tempo. Hugger fisken ikke, trækkes agnen ind, og der kastes igen ud foran fisken. Ofte vil den til sidst blive irriteret og hugge.

2 Honeyworms monteret på enkeltkrog str. 8

2 Honeyworms monteret på enkeltkrog str. 8

Små spinnere eller meget små blink på 2-4 cm, kan også være rigtig effektive. Fisk dem nær ind og udløb, langs grødebanker og i kanaler og vige.

Tidligt morgen og sent aftenfiskeri er ofte meget bedre, da temperaturen er lavere og fiskene mere bidvillige. Her ser og hører man også ofte langt flere fisk. Powerbait fisket højt, lige under overfladen efter et bombardaflåd, kan være meget effektivt her. Form baiten lidt, som en haletudse.

Powerbaitrig

Powerbaitrig

Der er masser af fisk i søerne rundt i landet – så tag derud og fang en fisk.

Knæk og bræk derude.

Frank Sjøgreen

Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Grej og Teknik, Lystfiskeri, Tips og Triks