Put & Take tur med Bestseller!

Fredag 11/5 havde jeg sagt ja til at bruge nogle få timer på at lære en flok medarbejdere fra tøjfirmaet, Bestseller i Brande i, at fiske i en ørredsø, kombineret med lidt hygge og sluttende med grill.

Mange af dem, havde ikke fisket før, og da vi havde besluttet, at vi havde 3 timer til fiskeriet, inkl. undervisning i, hvordan man gjorde, skulle der en smule forberedelse til, så de 15 personer fik lidt viden – og måske en fiskeoplevelse med hjem, som de kunne bruge til egen nytte, men også til at lære deres nuværende eller kommende børn, om glæderne ved fiskeriet.

Grejet står klar til de kommer.

Grejet står klar til de kommer.

Jeg havde hjemmefra, rigget en del lånestænger til, til dem, der ikke selv havde stænger, og tog desuden en del ørredagn, såsom småspinnere, blink, wobblere, jiggs, Powerbait mm. med. Alt var dermed klart til en hyggelig eftermiddag, som foregik i strålende vejr, i Tusågård P&T fra kl. 16-19.

Lynkursus i P&T agn og grej.

Lynkursus i P&T agn og grej.

Jeg havde været en tur rundt om søerne inden de kom, og havde klaret fiskekortene, så efter en hurtig undervisning (Meget på engelsk, da Bestseller er et meget internationalt firma) i, hvilke agntyper, der sandsynligvis (med hensyntagen til at de fleste var nybegyndere) kunne give fisk denne dag, satte jeg agn på de stænger, der skulle udlånes, og gik derefter rundt og viste, hvordan man kastede ud, spandt ind og i det hele taget – fangede fisk. Nogle ville gerne fiske med Powerbait på bunden, og her fik de rigget op med et lille splithagl ca. 50 cm. oppe af linen, og for enden en lille enkeltkrog str. 10, hvorpå jeg formede lidt Powerbait i lidt forskellige dufte og farver, så vi kunne finde ud af, hvad der virkede. Disse stænger blev kastet ud og lagt med spolen koblet fri, og fiskerne blev herefter instrueret i at holde øje med linen, og tage stangen op, hvis der begyndte at løbe line af. Jeg sagde, at de herefter skulle vente ca. 10 sekunder, inden de koblede spolen til, og gav tilslag, og det gik over al forventning, da der var fisk på land efter ikke mange minutters fiskeri – og så endda med en stang, der fiskede helt af sig selv, mens en lille fyraftensøl kunne drikkes.

Andre gik med blink og spinnere, og det viste sig hurtigt, at små blanke spinnere, som Fast attack, mepps og reflex, fangede fint. Mange havde også hug på blink, men på spinnerne blev de oftere hængende.

Selvfølgelig blev der mistet nogle fisk grundet for hård fight, men sådan er det, når man bliver lidt ivrig og gerne vil have fisken på land, inden nettet kommer frem. Det er bedre at holde fisken lidt ude fra brinken og fighte den færdigt der, fremfor inde i sivene, hvor det hurtigt kan gå galt.

Da fisketiden var slut kl. 19, havde jeg fået tændt op i stedets grill, og rigtig mange havde haft hug, mange mistet fisk, og hele 5 havde flotte fisk inde til indvejning til en lille venskabelig konkurrence med fine præmier.

Inden vi grillede, rensede jeg de fangede fisk, som kom i fryseposer og på is til hjemturen.

Glæden ved at se folks udtryk, når de havde landet deres måske første fisk nogensinde, var stor, og jeg glæder mig til lignende arrangementer senere hen.

Jeg vil lade de glade billeder herunder, tale for sig selv.

Knæk og bræk til jer alle – og god pinse!

Frank Sjøgreen

003 004 005 006 007 008 009 010 011

Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Grej og Teknik, Lystfiskeri, Tips og Triks