Pighvarren er på vej!

Pighvarfest!

I næste uge lover meteorologerne nærmest sommervejr, og der er derfor meget gode chancer for, at vandet varmes så meget op, at pighvarrerne kommer på kastehold igen for de mange lystfiskere, der har hungret efter at fange en af de flotte, og meget velsmagende fisk!

Jeg viser her i videoen, hvordan man binder et par velfangende pighvarforfang:

Sidste år (2017) havde vi en varm periode i marts, hvor der blev fanget en del pighvarrer ved den Jyske vestkyst, men herefter blev det koldere i april, så fiskeriet først kom i gang igen lige i slutningen af april igen. I år, havde vi en meget kold senvinter, og først nu, er temperaturerne på vej ind i det område, hvor fiskene søger mod land. Normalen er 6-8 grader, og mellem 8 og 12 grader plejer de at være i hopla!

43 cm. pighvar med mit tackle foran

43 cm. pighvar med mit tackle foran

Først på sæsonen er der ikke kommet rejer og tobis ind endnu, og pighvarrerne hugger derfor ofte på mindre agn, end de gør, når især tobiserne kommer. Derfor kan det være en god ide, at fiske med mindre blink/jiggs og små ophængere til starten af maj, hvor større agn og ophængere fanger bedre. Makrelforfang med et mellemstort blink for enden, fangede faktisk flest til sidste års konkurrence..

Der er i de sidste par uger, flere der har forsøgt sig derude, men jeg har til nu, kun set fangster af nogle enkelte skrubber, samt lidt fejlkrogede småfladfisk. Der er dog allerede en del hundestejler inde, samt små fladfisk, så der er ved at være føde til dem, når de kommer – formentlig i løbet af næste uge, som det første. Fra starten af Maj, vil fiskeriet komme på toppen, og formentlig vare frem mod Sankt hans, hvor pighvarrerne trækker ud for at gyde.

På den Jyske vestkyst, er det bedste fiskeri på de allerede meget kendte pladser, som Vejers, Henne og Børsmose strande, men der er pighvarpladser mange andre steder og rundt i landet. Link til en tidligere blog, hvor jeg beskriver pladser og har links til flere af mine blogs om emnet: Blog om pighvarpladser og rigs mm.

12/5 – Midt i højsæsonen er der pighvarkonkurrence i Vejers, hvor jeg igen i år, har fornøjelsen af at være dommer. Der er allerede 70 tilmeldte, så det bliver godt! I kan se mere på linket her: Pighvarkonkurrence 2018

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen

 

Facebook Comments
Kategorier : Lystfiskeri