Påske i ørredsøen!

Halvvejs gennem påsken 2018 – Jeg MÅTTE bare ud og fiske!

En bidende kold vind havde allerede inden jeg tog hjemmefra, kølet forventningerne til ørredernes bidelyst, men da jeg vidste, at der i påsken, sættes masser af flotte ørreder ud i landets ørredsøer, måtte jeg bare af sted! Turen gik til Tusågård P&T der ligger i mit nærområde, og jeg glædede mig desuden til at se de store forandringer, der var sket derude siden jeg havde været der sidst. Søerne var blevet uddybet og der var fjerner en masse bevoksning langs bredderne – og sikke en forskel. Masser af lys, god plads til kastene, og en meget klarvandet sø mødte mig. Der var mange, der havde fået samme ide, og der var derfor ikke så mange steder at stå – men rigeligt til at komme til at fiske.

Hårdtfightende påskeørred!

Hårdtfightende påskeørred!

Fiskene står ofte meget dybt, når det er koldt, og dagen her var ingen undtagelse – der skulle fiskes dybt! Hertil er der mange fine metoder, og jeg kom i de godt 3 timer, jeg var ved søen, gennem nogle af mine favoritter:

Powerbait formet, som haletudse

Powerbait formet, som haletudse

  1. Spinnefiskeri nær bunden med powerbait. Powerbait formes, som en haletudse med lang spids i enden. Baiten agnes på en enkelt eller lille trekrog, bundet i 0,5-1 meter 0.20 klar nylonline eller fluocarbon. Herefter en svirvel og lige over denne, monterede jeg et splithagl på 1,5 gram, der gjorde, at jeg kunne holde agnen tæt ved bunden under den langsomme indspinning. Gerne med spin-stop undervejs, der får baiten til at stige i vandet.
  2. Spin med powermaggots. Samme, som ovenstående, men uden spin-stop, da maggots synker. Der spinnes en smule hurtigere ind, og metoden udløser ofte hårde hug!
  3. Spinnefiskeri med spinnere str. 2-3. Fiskes dybt og langsomt. Eks. Droppen, fast attack, reflex eller andre. Alternativt gennemløbsblink eller tunge småblink. Vigtigst af alt: Dybt og langsomt.
  4. Powerbait fisket passivt over bunden. Form baiten lidt aflang, som i punkt 1. og monter den, som i punkt 1. Her skal dog kun kastes ud, og så lader man bare agnen ligge – HUSK at slå bøjlen fra, så en huggende fisk kan tage line uden modstand. Læg evt. en lille sten eller pind på linen, så hug afsløres. Lad fisken gå nogle sekunder med baiten efter hug, og giv herefter tilslag. Min erfaring er, at kraftige dufte, som hvidløg eller ost er gode i kulden. Ligeledes kraftige farver, som grøn, orange og pink. På dagen her, var det skriggrøn med osteduft der virkede!

    Dagens fangst!

    Dagens fangst!

De første par timer gik jeg rundt og spinnefiskede langsomt med Powerbait lige over bunden. Det resulterede i en enkelt, topfightende fisk og talrige følgere, som ikke bed på. Jeg spottede dem dog i det klare vand med mine polariserede solbriller.

Hård ørredfight i Tusågård!

Hård ørredfight i Tusågård!

Den sidste time fiskede jeg passivt med Powerbait over bunden, hvilket gav en fuldfed fisk på 2,6 kilo, der gav en fantastisk fight på det lette grej. Efter følgende tjekkede jeg fangster ved flere forskellige ørredøer på nettet, og rigtig mange er netop taget på passivt fiskeri med Powerbait – så tipset er hermed givet videre!

Dagens største ørred!

Dagens største ørred!

Knæk og bræk derude – og god påske!

Frank Sjøgreen

Grejet på turen her var:

Stang: ABU Svartzonker 9,2 fod, 8-32 g.

Hjul: ABU Revo X 20

Line: Fireline Ultra 8 Carrier, 0,12 mm, clear

 

Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Grej og Teknik, Lystfiskeri, Tips og Triks