Weekendsysler

Denne weekend gik desværre ikke “i fisk”, men derfor kan man jo godt sysle med fiskegrejet alligevel…

Jeg har ladet mig inspirere af de dygtige dygtige P&T fiskere, der for få år siden fandt ud af, hvordan man kan fiske under isen, når den ikke er tyk nok til at bære.

Elektrikerrør i forlængelse af hinanden, gør det muligt at fiske langt fra land, er billige at anskaffe og lave – og jeg fik en masse ideer inden jeg faldt i søvn – herunder om at bruge samme metode til gedde og aborrefiskeri i sø og mose.. Fredfisk under isen er pludselig også et mål inden for rækkevidde. Havørred under isen… Det er kun fantasien – og naturligvis den relativt begrænsede rækkevidde, der sætter grænsen. Elektrikerrør koster i de fleste byggemarkeder 8-16 kr, og er et par meter lange. Man kan få dem med en lidt bredere udvidelse i den ene ende, så de blot skal skubbes sammen for at forlænge dem. Ligeledes kan de blot trækkes fra hinanden, når de skal transporteres.

Jeg limede en billig stangholder i enden af røret for at have noget til at trække agnen ud med. Smeltelim er rigtig nemt at bruge, og hærder sås ant det afkøles. Man behøver ikke en limpistol, hvis man ikke har en. Limpatronen kan blot smeltes over et stearinlys. For den sags skyld behøves heller ikke en stangholder. Blot en y-fom eller andet, agnen kan fange, når den skal transporteres ud under isen.

Delene til at lave røret

Delene til at lave røret

Her ses rør med bred ende, så rørene blot skubbes sammen.

Her ses rør med bred ende, så rørene blot skubbes sammen.

Holderen monteret på røret.

Holderen monteret på røret.

Og så lavede jeg lige et par geddeforfang til næste geddetur.

Og så lavede jeg lige et par geddeforfang til næste geddetur.

Man samler sine rør til den længde, man vil ud under isen, og kiler sin agn eller kastevægten fast i yét. Med meget løs bremse på hjulet og stangen sat i stangholder eller andet, trækker man agnen ud til, hvor den skal være, trækker røret lidt tilbage, vender det ½ omgang og lader agnen falde til bunden. Herefter trækkes røret ind igen, og du fisker nu langt inde under isen.

Ideen er hermed givet videre – Smid et billede her på min post, når metoden belønner dig med en fisk.

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen

Facebook Comments
Kategorier : Lystfiskeri