Udslip af regnbueørreder fra Musholm!

70 tons regnbueørreder!!!

Friske regnbuer!

Friske regnbuer!

Musholm har haft et stort uheld, der har medført udslip af ca. 20000 regnbueørreder fra havbruget ved Reersø på Sjælland. Det er selvfølgelig meget ærgerligt for dambruget, da der er mange penge på spil, men også trælst, hvis fiskene når op i åerne, hvor de kan æde rogn fra de vilde ørreder. Derfor vil jeg anbefale, at fiskene hjemtages og evt. foræres væk, hvis du fanger for mange. Salg er ikke lovligt. I starten af udslippet, var fiskene svære at lokke til hug, men nu hjælper det, og der er fisk nok til alle..

Udslippet skete i november og der kan være tale om flere end 1 udslip – og der blev kort efter, gjort gode fangster på Vestsjælland. Man skal huske på, at fiskene er vandt til at gå i flok, så man vil ofte opleve dem i større eller mindre flokke, der kan blive i området i kortere eller længere tid. Det kan svare sig at køre efter fiskene, og når de først er fundet, kan man så fiske løs. Typiske steder, hvor fiskene bliver i længere tid af gangen, er havne, vige, moleområder, dybe badekar nær land og ved stensætninger. Jeg ville personligt, prøve en af følgende pladser (HUSK at overholde fredningszoner og private områder. nedenstående pladser er ikke tjekket i forhold til fredningszoner):

Pladser:

Reersø havn, Mullerup havn og strand, Nyborg og Korsør havne og kyster, Kalundborg havn og fjord, Kerteminde, Odense fjord…. Der er MASSER af flere pladser – men vigtigst er at flytte sig for at finde stimerne – samt de fisk, der vil hugge! Fiskene kan også sagtens findes på den åbne kyst, så der er ikke faste regler for, hvad de gør. Fiskene vil uden spredes, vil kunne træffes langs Jyllands østkyster, på Sjællands og Fynske kyster, og måske på Bornholm, hvor der også blev fanget en del, efter det sidste udslip derfra.

2 Honeyworms monteret på enkeltkrog str. 8

2 Honeyworms monteret på enkeltkrog str. 8

Tid på dagen:

Regnbuen opfører sig meget, som fiskene i et Put & Take. Bidelysten svinger meget på årstiden her, og der vil ofte være flere, men korte perioder med mange bid henover en dags fiskeri. Mildning i luften kan være meget positivt for bidelysten og det er mere vigtigt, end tidspunktet på dagen. I solopgangstid og skumringstid, er der ofte mere gang i fiskene, og desuden kan decideret natfiskeri også score fisk. Mange regnbuer sover dog om natten.

Agn/metoder:

Regnbueørreder elsker powerbait! Også i havet… Derfor er eks. bombardafiskeri med en højtfisket, haletudseformet bait, ofte meget effektivt. Da ørrederne er vandt til ørredpiller, kan man med fordel også prøve at fiske dem “on the drop”, hvor man fisker med kugleformede, ærtestore klumper powerbait, tynget ned af et lille splithagl lige ved krogen, fisket en meter under et flåd (gerne klart bobleflåd eller bombarda). Man kaster simpelthen bare ud, og lader agnen synke ned – giver det et minuts tid, og haler langsomt ind igen. Fiskene vil ofte bide indenfor de første 10-20 sekunder efter nedslag, eller under indhaling. Lav gerne mange spin-stop. Gentag derefter proceduren til du finder fiskene. Og prøv evt. GULP alive trout pellets i brun, der kan være skræmmende effektive! Disse kan også fiskes passivt ½ meter over bunden over et synk (som i ørredsøen). Brug gerne tynde forfang af eks. fluocarbon, da det giver flere hug, hvis fiskene ikke kan se linen. Havørreder kan i øvrigt også lide begge dele, så der vil forekomme bifangster. Prøv evt. også at fiske powermaggots eller honeyworms efter kasteflåd – metoden kan overraske!

GULP Pellets

GULP Pellets

Et lille blink, en lille gennemløber eller en lille spinner kan også være givende, eller selvfølgelig fluefiskeri. Min favorit er dog bombarda og powerbait, eller nuggets under flåd “on the drop”

Jeg ønsker jer alle knæk og bræk derude – og god appetit!

Frank Sjøgreen

 

Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Grej og Teknik, Lystfiskeri, Tips og Triks