Med Honeyworm på krogen!

Jeg var i en lokal ørredsø for nylig (Bakkely P&T ved Brande), og ville prøve at fiske med Power Bait Honeyworms, som er et jigg-agtigt produkt, der sidder rigtig godt fast på krogen. De 2-3 cm. lange, larveformede agn, sidder i en lang, sammenhængende “kæde”, og man kan derfor sætte to på krogen af gangen, hvilket giver mulighed for at vinkle den nederste worm en smule (se billedet). Det får agnen til at rotere under indspinning – og det er netop en agn, der egner sig bedst til indspinning. Gerne langsom fisket, nær overfladen., eks. et par meter efter et bombardaflåd.. Jeg fiskede dem dog uden flåd, da jeg brugte meget let grej, i form af en 7 fods letspinnestang, et lille spinnejul og 0,10 mm. fletline. Dog havde jeg et forfang den sidste meter, af et stykke 0,16 fluocarbonline.

Med polariserede briller, spottede jeg fisk under overfladen, og kastede herefter agnen ud et par meter foran dem, og trak langsomt ind. Noget, som fiskene rigtig godt kunne lidt – og jeg fangede et par fisk på den time jeg var dernede.

Der fightes fisk på let grej!

Der fightes fisk på let grej!

2 Honeyworms monteret på enkeltkrog str. 8

2 Honeyworms monteret på enkeltkrog str. 8

Honeyworms fra Berkley

Honeyworms fra Berkley

En skøn fisk på Honeyworms!

En skøn fisk på Honeyworms!

Jeg spinnede det langsomt ind, og det tirrede fiskene rigtig godt. Jeg tænker også, at fiskeri, hvor det “droppes” ned foran fisken, passivt synkende, kan være effektivt!

Grejet til turen:

  • Hjul: ABU Black Max 5
  • Stang: Vendetta 7´5-15 g. (3-delt)
  • Line: 0,10 mm. fireline crystal.
  • Agn: Power Honeyworms, garlic hvid.
Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Grej og Teknik, Lystfiskeri, Tips og Triks