På fisketur med 0. klasse!

Der er fisk på… Hjælp!

Som i nok ved, elsker jeg at fiske, og elsker at formidle glæderne ved at komme ud i naturen, fange fisk, tilberede fangsten og meget mere. Jeg havde derfor også inviteret en 0. klasse fra Ikast på fisketur, sammen med deres søskende og forældre, og der var rigtig mange der ville med. Vi blev omkring 50, hvoraf de fleste gerne ville fiske, og mange ikke havde prøvet at fiske før. Derfor havde jeg pakke en masse lånefiskesæt og masser af P&T grej, i form af spinnere, blink, kroge, powerbait og meget mere. Andre havde fået til opgave at købe lidt mad, vi kunne grille derude, så der var lagt op til en fin tur!

Der fiskes på livet løs

Der fiskes på livet løs

Turen gik til Tusågård P&T ved Karup, hvor vi havde fået en god pris på at kunne fiske i børnesøen og de to almindelige søer, og ejeren, Søren, havde været særdeles gavmild med at sætte flotte fisk i børnesøen – endda flere arter ørreder, samt rydde bevoksning og andet, så det var nemt at fiske.

Valdemar fra 0. klasse med tigerørred!

Valdemar fra 0. klasse med tigerørred!

Dagen var lidt kølig med en enkelt byge og solstrejf – med andre ord – perfekt ørredvejr!

Vi startede med at jeg fortalte lidt om vandet og sikkerhed ved vandet, hvorefter jeg riggede stænger til og satte agn på for dem, der var nybegyndere. Desuden instruerede jeg dem i, hvad de med fordel kunne fiske med, for at få succes i søen. De fleste fik mikroflåd på, med 0,5-1 meters afstand til en 12ér krog med en smule haletudseformet powerbait, i brun, sort eller grøn. Desuden med et lille splithagl, 5 cm. over krogen for at få baiten ned i vandet. Nogle fiskede med egne, større flåd og kroge, men mange riggede om til de mindre flåd og kroge, da det gav flere fisk – og fisk blev der fanget!! Det barn, der fangede flest, fik 6 fisk på få timer, og næsten alle fik fanget fisk – inkl. nogle af de voksne, der også fangede fine fisk i de store søer. Enkelte fisk, blev også fanget på spinnere – og specialt røde små spinnere, var udslagsgivende.

Så er der "dækket op"

Så er der “dækket op”

Dagens vinderagn, blev grøn powerbait med hvidløgssmag, og jeg fik hjulpet en masse undervejs med at lande fisk, sætte agn på og udrede kludder. Desuden hjalp mange af forældrene også med fiskeriet, så alt var godt – det kan virkelig anbefales, at tage de små på fisketur!

Efter en lille spisepause midt i fiskeriet, fik jeg efterfølgende, hjulpet dem der ville, med at rense deres fisk og komme dem i fryseposer, så der også var lidt lækker ørred med hjem.

Spisepause. Uden mad og drikke...

Spisepause. Uden mad og drikke…

Alt i alt en skøn dag, med glade børn og voksne, god stemning og masser af fisk!

Silke fra 0. klasse med fin fisk!

Silke fra 0. klasse med fin fisk!

Lige nu, og i de næste par varme måneder, er små agn ofte langt mere effektive, end store, og tynde liner og små kroge langt bedre end det medsatte. Imiter gerne haletudser, myggelarver eller hundestejler, og fisk ikke kun midt i søen – masser af fisk går meget tæt på land og sivskove..

Første fisk!!

Første fisk!!

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen

Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Grej og Teknik, Lystfiskeri, Tips og Triks