Bededag = Geddedag!!

Her i foråret, velsignes vi med flere fridage, og netop nu, hvor geddefredningen i ferskvand er overstået (Fredningen i brak og saltvand gælder til og med 15/5) , og gedderne skal have ædt sig tykke igen, er der gang i den rundt omkring!

Vi har haft en ret kold april, så jeg har noteret mig, at der i mange af vores dybere søer, fortsat er gang i gydningen. Det gælder også enkelte steder i Gudenåen, hvor ikke alle fisk har gydt, og derfor fortsat er meget tykke.

Man vil derfor kunne opleve rigtig mange gedder inde på selv meget lavt vand – og de gedder, der har gydt, kan ofte også vindes på ret lavt vand, til noget senere på måneden.

Gedde 7,6 kilo!

Gedde 7,6 kilo!

Hvor de legende gedder, kan være svære at lokke til hug, hopper de udlegede fisk næsten på alt, og det er blot at finde områder nær sivskove, gerne med lavt og blød bund, der hurtigt opvarmes af solen.

Højtgående agn, som poppere, ubelastede jiggs, geddefluer, jerkbaits, flydende wobblere og andet, kan udløse fantastiske hug, med kæmpe plask og hvirvler!

Husk at håndtere gydende gedder meget nænsomt, hvis de skal genudsættes, og sæt de gedder, du ikke vil spise, ud igen.

En metode, eg har haft meget stor fornøjelse af, er fiskeri med flydende bobleflåd og store shads. Jeg monterer en stor, ubelastet geddeshad på et dobbelt krogsæt, og monterer det på et geddeforfang. I kan se her, hvordan man kan montere et krogsæt, så det kroger effektivt.

Geddeforfanget laver jeg i 70-100 cm. længde af 0,81 fluocarbon, og herover, monterer jeg et fast bobleflåd. Det fede ved metoden her er, at du kan kaste langt grundet vægten fra din shad (Ellers kan der fyldes lidt vand i bobleflåddet). Der kan fiskes meget langsomt, og sidst, men ikke mindst: Du kan lave spin-stop uden agnen går i bunden, da flåddet stopper det inden da… Jeg har fået flere fine fisk på metoden her, som ofte har hugget under et spin-stop eller lige, når indspinningen sættes i gang igen..

I ønskes et kæmpe knæk og bræk i bededagsferien!

Frank Sjøgreen

<“)))><

Facebook Comments
Kategorier : Lystfiskeri