DM Open i Pighvarfiskeri 6 maj 2017!

Så er der konkurrence!

Jeg her i år, fået fornøjelsen, at være dommer i året største pighvarkonkurrence, der afholdes lørdag 6 maj, fra Vejers strand.

Pighvarplakat

Som mange af jer nok ved, så er Vejers strand, og strandene omkring Vejers, kendt for deres eminente pighvarfiskeri, og jeg har sammen med TV Midt-Vest i programserien, Fangstgaranti, bl.a. lavet programmet på linket her, der viser lidt om agn, fiskemetode og forholdene: http://www.tvmidtvest.dk/nyheder/08-04-2015/1930/fangstgaranti-pa-jagt-efter-pighvar?autoplay=1#player

TV Midt-Vest på pighvartur

TV Midt-Vest på pighvartur

I kan se regler og plakat på facebook, ved at finde siden: Vejersfiskekonkurrence, og her kan i også stille spørgsmål, hvis i er i tvivl om noget.

Konkurrenceregler

Konkurrenceregler

Der vil blive præmier for mere end 15000.- og blive uddelt præmier til de 3 største, samt flest fangede pighvar´. Desuden præmie til den største anden art fladfisk, da der ofte fanges både ising, rødspætte og skrubbe på det knædybe vand i foråret derude! Desuden selvfølgelig også et par børnepræmier til de deltagende børn.

Prisen bliver 200.- pr. deltager, og inkluderer morgenkaffe og en lækker sandwich fra kl. 15.

Konkurrencen starter med indskrivning og morgenkaffe kl. 7:30, regler kl. 8:230, hvorefter konkurrencen skydes i gang 8:30. Konkurrencen slutter kl. 15:30.

Udover konkurrencen, vil der være en lille grejbutik, mulighed for at røre fisk, samt en lille fiskeauktion på stedet, så der bliver nok at lave.

Pighvarren kan blive rigtig stor (DK rekorden er på 11,2 kilo!!) og der fanges hvert år, fisk over 5 kilo på kysterne ved Vejers. Konkurrencen ligger lige i højsæsonen for fiskeriet, så der skulle være god mulighed for fangst!

Fiskene kan fanges på mange forskellige agn, og vigtigst er, at der ikke skal fiskes på mere end 1 meter vanddybde, og at agnen skal fiskes aktivt. Ligger din agn stille, fanger du sikkert ikke andet end skrubbe, rødspætte og ising. Pighvarren vil gerne have bevægelse, og det kan næsten ikke gå for hurtigt. Agnen skal dog ofte ramme bunden! Mange bruger blink i 20-60 gram, andre jiggs, og de fleste bruger også ophængere med eks. tobis, sildestrimler eller eks. GULP Tobis. Alternativt, kan man også lave en efterhænger – altså binde ½ meter line efter blinket, og sltte en krog med eks. GULP Tobis eller andet derpå. Dette virker ofte bedre end andet, på dage med svag strøm og klart vand.

I kan her på billedet se mit favorittackle til pighvar. Bemærk, at krogen på blinket stadig er der (Dog skiftet til enkeltkrog). Pighvarren bider nemlig ofte på blinket, og i snit, fanger jeg hver 3-4 fisk på blinkets krog! Fordelen med efterhængeren er, at den nemmere sluges af fisken, og fanger flere forsigtige fisk, der kun er fulgt efter i en vis afstand. Desuden fanger det faktisk en del havørred, som også elsker efterhængermetoden – men det må man jo tage med :-)

Godt blink på 20-60 gram, 2 x enkeltkroge str. 2-2/0 og 0,40 line er alt, hvad der skal til for at lave et pighvarrig.

Godt blink på 20-60 gram, 2 x enkeltkroge str. 2-2/0 og 0,40 line er alt, hvad der skal til for at lave et pighvarrig.

Det færdige rig.

Det færdige rig.

 

Følg med på min blog, hvor jeg vil holde jer opdateret frem mod konkurrencen!

Jeg håber vi ses derude!

Frank Sjøgreen

 

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Grej og Teknik, Lystfiskeri, Tips og Triks