Monsterfisk fra Polen!

 Biiiiiiiiiiip!

…Bidmelderen skreg i et langt hyl, mens vi lå og snuede i campingvognens varme efter en lang dag med køretur og udpakning. Stedet var Jaroslawki, der ligger blot 70 kilometer fra det nordlige Tysklands grænse, og dermed ganske kort fra Danmark. Vejene derned er en oplevelse i sig selv, med – mildest talt – ujævne forhold…… Kør efter forholdene., og vælg ikke korteste rute på gps-en, hvis du har undervognen kær. Se et par eksempler her:

Jeg var (Igen) taget med Morten Stamm Mikkelsen og fotografen, Henrik Drivsholm, til Polen for at dyste med store fisk, og det kom vi til! Dog ikke maller, men karper og stør – nogle af karperne endda i drømmestørrelse! Vi havde desuden teamet op med Mikkel og Kristoffer fra Kolding, som har været dernede mange gange før. Kristoffer faktisk et par gange årligt de sidste 10 år. Kristoffer håbede på den magiske fisk over 20 kilo, som han havde været tæt på mange gang, men aldrig fanget men turen her skulle være den, hvor alt gik op i en højere enhed!! Se billederne herunder…..

Jaroslawki har en Polsk/Engelsk hjemmeside, der har adressen: http://www.jaroslawki.pl Her kan man læse om regler, fiskeri og andet. Brug evt. Google translate, hvis du ikke kan oversætte.. Translate er også god at lave inden man mailer til dem, da der er meget dårlige til andet end Polsk… Regn ikke med svar med det samme!  Jaroslawki er et fiskevand, som drives af to brødre, som har investeret formuer i en kæmpe fiskebestand (Karpesøen har mindst 9 tons karper med snit over 10 kg, og mindst 200 fisk på 20+ kilo, og mallesøen godt 50 maller med alle over 20 kilo og op til ca. 120 kg) og særdeles god komfort – i betragtning af, at det “bare” er et C&R vand. Der er bl.a. campingvogne med fin plads til 4 mand, med køl/frys og strøm, som man kan leje for sølle 100.-/døgn. Desuden koster fiskeriet ikke meget. I karpesøen, som er ca. 200×500 meter, koster det 40 zloty/døgn (1 zloty er ca 1,7 krone) og i mallesøen koster det 100 zloty/døgn pr. stang. Mallesøen er vel 30×60 meter med en stor ø i midten, så ganske lille… Dog kan fiskene stadig være ekstremt svære at fange!!

I karpesøen er der bedre chance for fisk, men ingen garantier. Vi fra tv, fangede 9 fisk på turen, mens Kristoffer og Mikkel fangede 2 fisk de første 30 timer, men ramte jackpot til sidst med i alt over 20 fisk!!!

Ved receptionen er der fine toiletter, baderum og man kan kæbe det meste grej og agn også, hvis det behov meldte sig. Desuden lå der en lille by 3 km. derfra, hvor vi hentede kød til grillen og friskbagt brød hver dag – ren luksus!! Desuden havde Henrik medbragt en super pavillion, som vi satte op foran campingvognen, så vi kunne sidde i skygge og tørvejr. Der blev selvfølgelig også installeret lys i loftet og det hele :-)

Fisken, der havde bidt på krogen ca. 70 meter ude, var en spejlkarpe på hele 14,8 kilo, som gav en fabelagtig fight! Fisken havde taget en krill pellet, dyppet i tobisolie. Pellets med krill eller halibut tager i øvrigt også af og til bifangster i form af stør, suder eller malle…

Vi brugte Trilene xl liner på 0,42 mm – også til forfangene, og krogene var str. 2 karpekroge med 3 cm. hair mellem krog og pellet/boillie.  Stængerne var Skeletor 10,2 fods stænger med solid rygrad, samt 2 3/4 punds karpestænger. Bidmelderne var JRC radiokontrollerede meldere, der gjorde, at vi kunne få lov at slappe af inde i campingvognen og på luftmadrassen, mens vi ventede på bid.

I mallesøen, brugte vi havstænger på 20-30 lbs og havhjul med 40 kg. fletliner. Krogene var 4/0 mallekroge uden modhager – men trods 3 døgns fiskeri med 3 stænger med naturlig agn og andet, fangede vi kun karper og stør derovre – dem er der altid nogle af – også i mallesøen, så man keder sig aldrig…

Vejret dernede var fantastisk lummert med 28-31 grader og megen sol. Dog blev vi af og til afbrudt af heftige tordenbyger og et enkelt ekstremskybrud, som var en oplevelse i sig selv med vandvittige vindstød, torden og latterlige regnmængder på samme tid.. Fiskene bed heldigvis ikke mens det stod på..

Når det var allermest varmt, gik fiskeriet dødt, men vi kunne se hundreder af fisk, cruise ude midt på søen. Det fik os til at prøve med bombarda og majs, men fiskene ville desværre ikke lege med – heller ikke på overfladefisket brød, selvom enkelte stykker blev ædt i store slurp – bare ikke dem med krog i..

I mallesøen, fiskede jeg lidt med majs og majsforfodring op bunden efter skaller til agn, og her fik både jeg, og vores medfiskere, Mikkel og Kristoffer fra Kolding, både karper og stør (!) som bifangster på majsene. Stør kan åbenbart også lide majs… Og om en 8-kilos stør eller en 9 kilos karpe fighter godt på P&T grej? JA!!!! Det var en herrefed oplevelse!

Herunder følger en flok billeder fra turen – skriv blot tilbage på facebook, hvis i har spørgsmål – jeg hjælper naturligvis gerne, og har allerede guidet mange til ture derned.

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen

En af de mange karper fra mallesøen!

En af de mange karper fra mallesøen!

Fisken genudsættes nænsomt!

Fisken genudsættes nænsomt!

Endnu en fra mallesøen

Endnu en fra mallesøen

En 9 kilos fra karpesøen

En 9 kilos fra karpesøen

Hygge under pavillionen

Hygge under pavillionen

Vores opholdssted i 4 dage!

Vores opholdssted i 4 dage!

Jaroslawki

Velkommen til Jaroslawki

Jaroslawki

Jaroslawki

Hairrigget til karperne. Modhagen blev klemt helt ned.

Hairrigget til karperne. Modhagen blev klemt helt ned.

Fiskecamp model luksus!

Fiskecamp model luksus!

Skybrud af den vildeste slags!

Skybrud af den vildeste slags!

Mikkel og Kristoffer med double på 14+ kilo!

Mikkel og Kristoffer med double på 14+ kilo!

Ræven kom også på besøg om natten.

Ræven kom også på besøg om natten.

En smuk skælkarpe

En smuk skælkarpe

Endnu en mallesøs - karpe! Denne er taget på brød!

Endnu en mallesøs – karpe! Denne er taget på brød!

Kristoffers 26,5 kilos monsterkarpe!!!!

Kristoffers 26,5 kilos monsterkarpe!!!!

Jaroslawki

Min 14,8 kilos spejlkarpe – Ny PR!

Jaroslawki

Så bliver en solnedgang vist ikke meget bedre!

Jaroslawki

Mallesøen

Jaroslawki

Bidmelderne er klar!

Jaroslawki

Mallegrejet er sat – bemærk sikkerhedslinen!!

 

Skeletor - en stang med enorm rygrad!

Skeletor – en stang med enorm rygrad!

Et af karpehjulene på turen

Et af karpehjulene på turen

Et af karpehjulene på turen

Et af karpehjulene på turen

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Grej og Teknik, Lystfiskeri, Tips og Triks