Fiskeri for begyndere!

Vi skal bruge et større net!!!!

Så bliver det ikke bedre - skønne, glade børn med flotte fisk!

Så bliver det ikke bedre – skønne, glade børn med flotte fisk!

Søndag den 22 maj gik turen til Herning Fiskepark. Jeg havde arrangereret en fisketur for min datters 2. klasse, deres søskende og forældre, og tilmeldingerne var så gode, at vi nåede op nær de 40 personer meget hurtigt. Der var booket telt, grill, samt 2 x 2 timers fiskeri til en rigtig fin pris ved søejeren, Heinrich.

Dagen før var vejrudsigten slet ikke på vores side. DMI varslede skubrud lige syd for os, men i nattens løb, gik varslet heldigvis i sig selv, og der skulle nu kun komme en enkelt dråbe regn, lidt sol og næsten ingen vild – Fantastisk!!

Klokken 9:30 var jeg ved søen med min skønne kone og vores 2 piger, og kort efter ankom de øvrige fiskere. Jeg havde en masse lånegrej og en masse agn med, så nu skulle der undervises og fiskes! Mange havde ikke prøvet at fiske før, så jeg havde pre-rigget en del stænger, så de var nemme at montere enten blink, spinnere, wobblere, flåd eller powerbait på bunden med.

Da de fleste børn ville starte i børnesøen, hvor der er masser af fisk, blev de fleste stænger rigget med små flåd, ca.  meters fluocarbon, et lille splithagl 5 cm. fra krogen, og så en skarp enkeltkrog str. 10 monteret med et aflangt stykke powerbait med hvidløg eller ostesmag. Der gik ikke mange minutter, før den første, stolt fanger kom slæbende med en smuk regnbue fra børnesøen – Glæden var stor både hos mig, som barnet, og hele meningen er jo også at lære at fiske, og nyde glæden ved fangsten og naturen!

Kort efter kom endnu en fisk ind, og det strømmede ellers ind i en lind strøm med fine fisk! Jeg havde lavet en lille præmie til både den længste og til flest fisk – et glas powerbait, en lækker ørredwobbler og en spinner. Der skulle jo være lidt at kæmpe om..

Første fisk på land! Der skal måles til konkurrencen..

Første fisk på land! Der skal måles til konkurrencen..

Stolthed og glæde!

Stolthed og glæde!

En stolt fisker!

En stolt fisker!

En times tid efter start, kom der en af børnene råbende, at vi skulle bruge et større net…. Jeg sprang af sted med et større net, og en af forældrene, Lars havde fået en stør på krogen. En pragtfuld fight og en vidunderlig fisk på 91 cm, der efter fotografering fik friheden igen – Lars fik vist blod på tanden til en anden gang!

Stør på vej mod land til en, der aldrig har fanget stør før!

Stør på vej mod land til en, der aldrig har fanget stør før!

Den stolte fanger, Lars!

Den stolte fanger, Lars!

Herefter blev der kaldt til spisepause fra 12-13, hvor vi grillede lækre frankfurtere, brød og fik hjemmelavede kager. MUMS!

Stemning ved teltet

Stemning ved teltet

Der blev fanget godt med fisk!

Der blev fanget godt med fisk!

Bagefter fiskede vi videre i knap et par timer, og jeg fik også tid til et par kast i en af de store søer, hvor jeg blev belønnet med en gudesmuk bækørred på 57 cm!

Efter knap 5 timers fiskeri, læring og hygge for børn og voksne, sluttede vi af med præmieiuddeling, hvorefter jeg rensede deres fisk og kom dem i poser. Vi var vist alle enige om, at det må blive en tradition til årene fremover!

Og du – kære læser – skal selvfølgelig bare skrive til mig, hvis du har spørgsmål eller har brug for tips og tricks!

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen

<“)))><

Jeg skulle også lige prøve et kast = 57 cm. bækørred!

Jeg skulle også lige prøve et kast = 57 cm. bækørred!

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Grej og Teknik, Lystfiskeri, Tips og Triks