Størfiskeri – Vejen til succes!

Der er run!!!

Som i nok ved, elsker jeg al slags fiskeri efter alle fiskearter. Størfiskeri har jeg ikke gjort det store i, men har i de seneste par år fået mere og mere lyst til at prøve at fange og fighte disse urtidslignende, og meget velfightende fisk.

Jeg har fisket efter dem både alene og sammen med tv, og for nylig endda Anders Breinholt fra Natholdet – men mere om det i næste blog på tirsdag – hvor vi har fået flere fine fisk, men vi har også mistet enormt mange hug. Jeg har fisket efter dem året rundt og i alle døgnets timer – men først for nylig – for alvor knækket koden til, hvordan man får flere fisk på land – og det vil jeg selvfølgelig gerne dele med mine trofaste følgere her på bloggen.

Vogt stangen, som en høg!

På rigtig mange ture har jeg fisket mine stør blindt, dvs. med bidmeldere til at gie signal, når der var bid. Fordelen er selvfølgelig, at man så kan fordrive ventetiden med eks. at fiske ørreder eller drikke kaffe – men jeg har erfaret, at selv meget store stør, ofte hugger meget forsigtigt – hvilket gør, at selv en følsom bidemelder giver signal for sent.. Hvis man ikke er over stangen med det samme (Indenfor 1-4 sekunder) spytter fisken igen, og den chance er tabt.. Selvfølgelig er der stør, der kroger sig selv, eller sluger så meget, at krogen sætter sig – men i lange de fleste tilfælde spytter de krogen..

Det gælder uanset om der fiskes med pellets, orm eller eks. skaller. (Jeg bruger ikke sild eller andre agn, der ikke er tilladt). Eneste undtagelse er fiskeri med levende agnfisk, som aborre eller skaller, der er fanget i vandet, man fisker i – Her er huggene ofte meget voldsomme…. Et par små nøk i linen, indikerer ofte, at en stør er ved agnen, og pludselig tager fanden ved fisken – her er der gode chancer for et reelt run, hvor man har god tid til at sætte krogen.

9,4 kilo stør fanget på smelt.

9,4 kilo stør fanget på smelt.

Altså:

Mit råd er derfor: Bliv meget tæt på dine stænger/stang. Oftest hugger støren så forsigtigt, at kun en let opstramning af linen ses – og her skal tilslaget falde! Gør det – og fang mange flere fisk! Rådet er hermed videregivet – knæk og bræk derude – og husk kraftigt grej –  Fiskene bliver store og fighter vandvittigt godt!

Du kan desuden med stor fordel booste dine agn med anden og kraftigere duft. Eks booste pellets med fiskeolie, Gulp spray eller anden guf – gerne i en anden duft, end den du fisker med… Alle kneb gælder!

Frank Sjøgreen

 

Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Grej og Teknik, Lystfiskeri, Tips og Triks