Spinfisket powerbait!

Masser af fisk på powerbaiten!

Jeg var i sidste uge en tur i Tusågård P&T nær Karup sidst på eftermiddagen. Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, og jeg var sikker på, at de par timers fiskeri, jeg kunne nå inden solnedgang, nok skulle give fisk.

Jeg riggede op med et 10 grams flydende bombardaflåd, 2½ meter forfangsline af 0,24 fluocarbon, en enkeltkrog str. 8 og så en kombi af blå hvidløgspowerbait og orange ostepowerbait. 30 cm. fra krogen, monterede jeg et lille splithagl for at trække powerbaiten ned til fiskene, der helt sikkert stod dybt, da der ikke var mange overfladeaktive fisk at se i søen. Powerbaiten var formet i en kegleformet pølse på 4-5 cm. længde, med krogen gemt i den tykke ende.

Der var vel 4 andre hold derude, der ikke havde haft held med fiskeriet, så jeg regnede ikke med at fange fisk lige med det samme – MEN…

Allerede i 1. kast efter få langsomme drej på hjulet, kom det første hug. Et stød forplantede sig i fletlinen, men jeg fik givet for hurtigt tilslag og fisken røg af… ØV! I tredje kast var der fisk igen – denne gang var det helt inde ved land, hvor der stod nogle siv – så jeg troede at jeg havde bundhug – så jeg missede mit andet hug på kun 3 kast…. Jeg konkluderede, at metoden i alle tilfælde virkede upåklageligt, så nu fiskede jeg med stangen i en 90 graders vinkel og gav løs line ved den mindste antydning af modstand. DET virkede!

På den næste time, fangede jeg ikke mindre end 4 fisk op til 2,5 kilo og missede 3, da de huggede ekstremt forsigtigt. De 4 andre hold ved søen, fangede i alt 1 fisk. Jeg viste dem naturligvis, hvad jeg fiskede med, da de ikke skulle snydes for gode fangster en anden gang.

Hermed er tipset om langsomt og dybtfisket, powerbait efter bombarda i koldt vand givet videre!

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen

Den første regnbue af 4.

Den første regnbue af 4.

Fisk på powerbaiten, formet som en kegle.

Fisk på powerbaiten, formet som en kegle.

2,5 kilo regnbue!

2,5 kilo regnbue!

Faktaboks:

  • Stang: ABU Veritas 922ML 9,2 fod spinnestang
  • Hjul: ABU Revo S30 spinnehjul
  • Line: Fireline Crystal 0,12
  • Agn: Powerbait blå/glitter/hvidløg kombineret med Powerbait orange/ost
  • Forfang: 0,24 Fluocarbon.
  • Krog: Kortskaftet enkeltkrog str. 8
  • Flåd: Bombarda 10 gram, flydende.
Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Grej og Teknik, Lystfiskeri, Tips og Triks