VINTER!!!

Gedden huggede ekstremt forsigtigt!

Tirsdag var jeg – efter en nat med 11 graders frost – på geddetur i vores smukke, snedækkede landskab.

Målet var en lille sø, hvor der stadig var få meter åbent vand, og jeg troede ikke rigtig på noget som helst, da det åbne hul i isen, ikke var en af søens gode geddepladser – men jeg MÅTTE bare af sted! Fiskefeberen var simpelthen for stor!

Jeg fiskede i 4 timer, og startede med at fiske efter skaller med majs. Efter et kvarters tid, huggede den første skalle på den lille krog, fisket direkte på bunden med et enkelt majskorn. En super geddeskalle på 24 cm. kom på land, og blev derefter monteret på et dobbelt krogsæt der sad på 1 meter 1,0 monoline med et 20 grams glidesynk over. Skallen blev derefter kastet ud på bunden og stangen sat i bidmelderen.

En time gik – to timer gik.. Hvorefter jeg fangede en skalle mere i samme størrelse. Herefter trak jeg geddeskallen ind, for at se, om den friske skulle monteres i stedet for. Og det skulle den!!!

Skallen var nemlig meget død og blødte fra flere dybe flænger efter geddetænder!!! Der havde været hug! Ikke et bip havde der været fra bidmelderen, så gedden måtte have stået stille og spyttet igen hurtigt. ØV!

Vinterfiskeri

Vinterfiskeri

Vinterfiskeri - skalle med bidmærker!

Vinterfiskeri – skalle med bidmærker!

Ud kom den nye skalle på samme sted, men intet skete, og jeg kørte igen hjemover, da skumringen kom, og temperaturen igen styrtdykkede. Men jeg skal snart af sted igen.

Håber at den lille beretning her viser, at fiskene kan være svære lige nu – men at de  er derude!

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen

Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Lystfiskeri, Tips og Triks