Storgeddesjov i Borris!

Bip – Bip – Bip…..

Søndag 25/10 var jeg taget en tur til Fiskesøerne i Borris.

Egentlig var turen planlagt, som ørredtur, da jeg havde læst om masser af store ørreder derfra, og turen gav også en solid regnbue på 5,3 kilo, der huggede på spinfisket powerbait.

Jeg havde inden turen læst, at der også var en vildsø deroppe med gedder og karper, så jeg havde taget et par geddestænger med, samt bidmeldere og en spand med lidt frosne hornfisk og et par sild. Efter at have fanget den smukke ørred, og fisket lidt mere i ørredsøen, besluttede jeg at gå op og kaste en gang hornfisk ud deroppe. Et 25 cm. langt stykke hornfisk blev skåret ud, og monteret på et dobbelt krogsæt, bestående af 1 meter 1,0 nylonline med en svirvel i den ene ende og 2 trekroge str. 6 i den anden ende med 15 cm. afstand mellem krogene. Agnen blev blot kastet 50 meter ud, uden flåd, bly eller andet – så den bare lå naturligt på bunden. Saltvandsfisk, som sild, makrel og hornfisk er i øvrigt gudeagn til storgedder!!

Stangen blev derefter lagt, så linen gin over en JRC bidmelder med radiostyring, så jeg kunne gå ned og kigge til ørredsøen mens jeg fiskede gedder – Ikke så ringe endda!

Der gik et par timer inden der skete noget, men så…

Den radiostyrede bidmelder i min inderlomme flåede mig ud af snakken med en medfisker, og jeg løb hurtigt op til min fiskestang oppe ved geddesøen. Linen tikkede lystigt af hjulet, og jeg rejste med det samme stangen til et solidt modhug. Den var god tung!

En sej kamp fulgte, og efter nogle minutter, kunne jeg nette en super flot gedde på 92 cm. og 6,2 kilo, der blev hurtigt afkroget, agnen kastet ud igen, og fisken genudsat. Fiskene i vildsøen skal genudsættes! Men mens jeg var ved at genudsætte gedden, bippede det igen!!! En gedde mere havde taget agnen med det samme den landede, og nu kunne jeg så fighte en 5,8 kilo tung fisk ind! Det kan man da kalde en god hugperiode!

Derefter kom en pause i biddene, men en times tid efter fik jeg dagens sidste i skumringen. En gudesmuk geddehun på 96 cm. og 7,6 kilo. YES!

Storgedde 7,6 kilo!

Storgedde 7,6 kilo!

Efteråret er rigtig over os, og jeg glæder mig til mange flere geddeture i området!

Gedden genudsættes.

Gedden genudsættes.

Grejet: 11 fods gl. spinnestang 30-100 gram *Penn Spinfisher 4500 med baitrunner * Fireline 0,25 sort * JRC bidmeldere med radiostyring.

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen

Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Grej og Teknik, Lystfiskeri, Tips og Triks