Da rimterne gik amok!

Endelig er det blevet sommer! Og med den følger de lune aftener. Derfor var der ingen betænkningstid, da en af mine arbejdskollegaer spurgte, om jeg ville med på en aftentur efter rimter efter arbejdstid..

Bilen blev læsset med 4 pakker lyst toastbrød fra nærmeste supermarked, og et net, veje/målegrej, krogløsertang, afkrogningsmåtte, et par stænger med tynd line og en god enkeltkrog for enden, som det eneste, blev pakket.

Jeg skyndte mig ned til ham efter arbejde og der var allerede en lille båd med elmotor klar, samt kaptajn, som ville sejle os hen, hvor vi ville… Ren luksus!

Inden afgang, lod jeg et par håndfulde toaststykker drive ned af åen, og skallerne kastede sig hurtigt over sagerne. Længere nede af åen begyndte der dog at ske noget! Store hvirvler og skvulp aflæste de forsigtige skalleplip, og det var tid til at fiske!

Rimterne plasker forude! Fiskefeberen raser!

Rimterne plasker forude! Fiskefeberen raser!

Et 3-5 cm. stort stykke skorpe blev sat på enkeltkrogen, og så blev det ellers vippet ud på den 0,12 tynde line.

Sammen med endnu en håndfuld brød, flød stykket nedad, og spændingen blev ulidelig, da nogle af brødstykkerne begyndte at forsvinde i store skvulp!

Næste gang blev det mit brødstykkes tur, og efter et godt tilslag, kunne jeg fighte en toptrimmet rimte på halvmeteren ind til nettet – dog med et gevaldigt spring fri af vandet inden da!

Rimte på vej til nettet!

Rimte på vej til nettet!

Rimten er fantastisk flot og faktisk en udmærket fighter. Ydermere er der flere af den, end du sikkert er klar over. Eks. er langt det meste af gudenåsystemet og dets søer gode rimtelokaliteter, og adskillige åer på bl.a. Sjælland huser gode bestande. Tjek ved din lokale grejhandler, hvor der fanges rimter – og prøv det – det er stærkt vanedannende!

Smuk rimte!

Smuk rimte!

Aftenen gav yderligere 3 fisk, inden fiskeriet døde hen, da mørket faldt på – men jeg skal snart af sted igen!

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen

FAKTABOKS:

Line: Fireline crystal 0,12

Stang: ABU Veritas 9,2 fod.

Hjul: ABU Revo s20

Krog: Kamasan b980 str. 2

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Grej og Teknik, Lystfiskeri, Tips og Triks