Ørredsøens svære sommerørreder. Del 5

Sommeren vil ikke rigtigt komme til Danmark i år. Men ferien er over os!

Mange ørredsøer udsætter ekstreme mængder fisk for at tilfredsstile de mange stamkunder og turister, der valfarter dertil, og søerne er da også ofte ganske godt besøgt.

Desværre er ørrederne ofte svære at fange her i sommertiden, og derfor er tip nummer 5 i min række til nu – Morgenfiskeri!

Jeg tog selv på en lille morgentur den anden sag. Vækkeuret vækkede mig klokken 4 om morgenen, og klokken 4:40 stod jeg ved Tusågård P&T, hvor mosekonens brug hang kold og tæt over søerne og åen. Temperaturmåleren sagde blot 4 grader, men fiskes kulle der, selvom mine tænder klaprede, så det næsten lød, som om mit hjul var af den gamle slags med permanent knarre..

Jeg startede med at gå en lille tur pom søerne, og besluttede mig for at stille min ved en lille kanal ved søen, hvor der jævnligt viste sig fisk i overfladen.

Jeg prøvede først regnorm på et lille flåd, og derefter powermaggots, men fiskene ville ikke rigtigt, selvom de tydeligvis kom nysgerrigt hen til agnen igen og igen.

Først da jeg satte en lille sølvfarvet fast attack spinner på i sølvfarvet skete der noget!

Allerede i første kast var der en fisk, der fulfte spinneren helt ind for fødderne af mig. Og i næste kast kom den! Et lille forsigtigt  pil, og så BANG! En særdelses livlig kildeørred på 1,2 kilo havde nappet spinneren hårdt, og fightede fantastisk. Kildeørreder er utroligt stærke og fighter ofte mere en regnbueørrederne – dog springer de meget sjældent, men går i dybden i stedet.

Spinneren gjorde udfaldet!

Dagens kildeørred - Smuk, ikke også?

 

Efter denne lille lækre oplevelse, tog jeg hjem til familien til morgenmad og en almindelig dag kunne begynde.

Prøv selv en meget tidlig morgentur til din lokale ørredsø. De fleste åbner ved solopgang, hvilket er MEGET tidligt lige nu – men prøv det – Det er fantastisk at vågne med naturen, og fiskene biderofte noget mere om morgenen..

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen

 

Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Grej og Teknik, Lystfiskeri, Tips og Triks