Geddebonanza fra kajak!

Jeg havde i går aftes efter fyraften min fiskedåb i min nye fiskekajak.
Jeg har gennem mange år fisket fra bl.a. Gummibåd og flydering, men besluttede sidste år at købe en fiskekajak med pontonner, da jeg så kunne få større rækkevidde og komfort.
I går – på en skøn, solrig aften, kørte jeg til en geddesø efter arbejde. Klokken 19 havde jeg padlet mig ud til et godt område.
Jeg satte min gummiagn på det dobbeltkrogede geddeforfang ved at trække forfanget gennem det forstøbte hul i dens hoved, så linen var godt skjult. Første trekrog sad i siden og den sidste tæt ved dens hale, og jeg fiskede agnen ubelastet.
Allerede i første kast havde jeg en følger på ca. 2 kilo, som jeg så tydligt i det klare vand. 5 minutter senere faldt første hug! Et enkelt pil efterfulgt af et brutalt hug gjorde næsten tilslag unødvendigt, og en dejlig fight fulgte, inden jeg kunne nette aftenens første gedde på 57 cm. Jeg padlede derefter en smule længere hen langs bredden og fik her et godt hug, mens jeg trak agnen efter båden. Jeg kastede derefter anker, og kastede mod spottet, hvor hugget faldt, og så kom den! En superstærk 93 cm. Lang gedde i topform hamrede totalt ukritisk på gummiagnen og blev kroget perfekt. En skøn fight fulgte og der var en smule panik på, da jeg skulle nette min klart største fisk til nu i kajakken, men det gik helt problemfrit, og efter et par fotos, kunne fisken komme trygt tilbage i søen igen.

Den 93 cm lange gedde er sikkert i nettet!


Aftenen sluttede med endnu 3 følgere, 2 hug og endnu en gedde, som huggede i solnedgangen. Sikke en pragtfuld aften – og nu er jeg totalt forelsket i kajakken – og glæder mig til masser af nye ture efter alle arter!

Gedden er i båden!

[/

93 cm!

[/

Genudsætning

[/

Solnedgangsgedde!

[/

Faktaboks:
Stang: ABU volatile vertic 7,6 fod
Hjul: ABU Revo SX
Line: fireline 0,20
Forfang: 1,0 mm. Monofil med 2×3-kroge str. 4
Agn: Sebile magic swimmer

Knæk og bræk derude!
Frank Sjøgreen

Facebook Comments
Kategorier : Lystfiskeri