Tag fiskegrejet med på ferien!

Jeg står netop og skal til at af sted mod Mørrumselven, Sverige, hvor jeg har booket fiskeri i en forlænget weekend. Nu går man jo ikke bare ud til elven, og fanger fisk, så derfor udnytter jeg det, at jeg kommer til at køre forbi en masse vand på vejen derover og hjem. – Hermed er opfordringen givet videre…

LIdt grej til turen...

Jeg tager færgen fra Grenå til Varberg i nat, og ankommer til Varberg i morgen tidlig. Da jeg ankommer til Grenå en times tid før afgang, har jeg rigget en lille spinnestang, så der lige kan kastes med et blink i Grenå havn inden afgang. Jeg regner med at fiske i lyskeglerne fra lygterne, og håber måske på en lille torsk – eller andet… Hvo intet vover…!

Når jeg ankommer til Varberg efter 5 times søvn, tager jeg nok et par timers morgenfiskeri på havnen i Varberg efter hvad der nu måtte være, og har der klargjort til flådfiskeri, samt en spinnestang og en bundstang. Derefter skal jeg nok lige have en times søvn i bilen, før jeg kører østpå, hvor jeg nok tager en times tid på østkysten nær Pukaviken med spinnestang efter en havørred eller gedde..

Desuden har jeg en medestang med, samt en pakke toastbrød, hvis laksen ikke vil bide i Mørrum, da der nemlig også bl.a. er døbler, som er en fornem fightende fisk. Smuk, som kun fisk kan være det! Fisk skal der jo fanges, og da jeg er mindst ligeså forelsket i ikke-fedtfinnefisk, så er jeg næsten sikker på gevinst!

På hjemturen, kører jeg over broerne, så her er der også mulighed for et slimet fiskestop, hvis fiskefeberen ikke er blevet stillet… Husk på, at blot et par kast nogle gange er nok til at fange en fisk – så udnyt mulighederne, som jeg..

Det er jo ikke altid, man kan slæbe 4 ekstra stænger med sig i kufferten, men så tag en teleskopstang eller en rejsestang, et par kroge og et hjul med i bagagen, når turen går udenlands. Ofte er der fiskemuligheder for den, der er opmærksom, og eks. i de fleste havne sydpå, er der fyldt af multer, samt masser af tropefisk… Husk kamera, og sæt selvfølgelig fiskene ud igen, hvis de ikke skal spises. — Og husk desuden, at visse tropefisk kan være giftige..

Hold øje med min blog i næste uge, hvor jeg vender tilbage med Sverigesturens oplevelser på godt og ondt. Jeg er nemlig blevet godt forkølet, hvilket gør alting lidt mere snøvlet og bøvlet, men det skal ikke spolere mit fiskeri – det kræver blot mere tøj, lommetørklæder og lidt strepsils og andet godt…

Knæk og bræk derude!

 

Frank Sjøgreen

<“)))><

Facebook Comments
Kategorier : Lystfiskeri