Havtur med småbåd på det gule rev!

 

Jeg var i lørdags på det gule rev fra Hirtshals. Jeg sejlede med Team Magnus, der bestod af Magus på 9 år og Lars, der var “kaptajn” og selvfølgelig medfisker. I den anden båd, som vi sejlede ud sammen med, var Senja Furbo, Ryan, samt Morten Stamm Mikkelsen og Henrik Drivsholm fra TV Midt-Vest. Turen blev optaget, og bliver senere til et program til sæson 3 af Fangstgaranti, som vises på adskillige regionale programmer, samt Net-tv på TV Midt-Vests side.

Vores fiskemaskiner

Vejret var noget nær perfekt, med let østlig vind og masser af sol. Vi sejlede ud fra Hirtshals havn kl. ca. 4:30 om morgenen, og de store påhængsmotorer fik fuld gas ud mod pladserne en god times sejlads derfra. Kursen var sat mod det gule rev. Et langstrakt område med kalksten, der strækker sig over et stort område fra godt nord for Hvide Sande og til godt nord for Hirtshals. Ud for Hirtshals når man hurtigere dybt vand i forhuld til eks. hvis man sejler fra Hanstholm eller Thyborøn, og efter en times tid, sagde ekkoloddet lige knap 100 meters vanddybde.

Min kaptajn Lars gik efter flere vragpositioner, og allerede på første vragplads, tonede en masse “grums” frem på loddet ved vraget. Vi firede hurtigt vores 3-400 grams prike med en eller to ophængere mod dybet. Magnus på 9, havde dog et makrelforfang på over priken, og det skulle vise sig at give fisk – Mange fisk!! På det første vrag, halede han 4-5 fisk op inden vi andre overhovedet fik hug. Dette er meget typisk. Små agn giver bare flere hug, men problemet opstår dog, når der går større fisk på… Ofte går der flere på af gangen, og de store fisk, splitter simpelthen de små forfang totalt ad på sekunder!

Jeg fiskede med 400 grams pirk og en blot 0,28 mm. fletline, der skar sig så godt gennem vandet, at jeg havde meget nemmere ved at holde bund, end Magnus med sin 0.60 line. Derfor kunne jeg holde bunden langt længere, inden strømmen havde ført linen for langt ud. Min større pirk og gummimakk str. 8/0 i grøn, gav ikke så mange hug, som på makrelforfanget, men til gengæld fik jeg de store fisk, detr huggede med op! Efter et par drev, fik jeg mit drømmehug! Et massivt pres på linen fik bremsen til at knarre, mne den utroligt stærke bremse på det lille Penn hjul var så stabil og jævn, at det nærmest var, som en leg, at trække den grove fisk fri fra vraget. Det er utrolig vigtigt at få fisken fri af vraget med det samme efter hug, da fiskene ellers ofte trækker ind i vraget, og sætter sig uhjælpeligt fast! Efter en god og sej kamp, kom over en meter torsk til syne i det spritklare vand, og en “målertorsk” på 108 cm. og 10,8 kilo var en realitet. Fsiken huggede på en sort 400g. pirk med grøn gummimakk i stedet for trekrog.

10,8 kilo målertorsk!

 

 

 
Vi kom senere til et andet vrag, der holdt på Lubber i god størrelsee, så dem måtte jeg også se, om jeg kunne få til at bide – Og det gik ganske godt :-)

 

 

Tak til Team Magnus og Team Spjætte for en pragtfuld tur!

Begge hold poserer.

Knæk og bræk derude!

Frank Sjøgreen

Facebook Comments
Kategorier : Fangster, Grej og Teknik, Lystfiskeri, Tips og Triks