Stenbidere på fiskestang!!

Jeg havde lige en fridag fra arbejde i dag, og kom sidst på dagen forbi hevnen, hvor jeg lige smuttede forbi, for at se, om der var nogen, der fangede noget. Det var der ikke, men jeg tog alligevel lige et par stænger ud af bagagerummet. En blev rigget med en lille prop med orm efter saller, og en anden med et lille hvidt blink efter aborrer. Der skete ikke noget det første kvarter, men så så jeg pludselig en stenbider der trak rundt langs kanten – og kort efter en mere…

For år tilbage havde jeg fanget en på et 4 g. Tobyblink i sølv, så det lille blink fik en chance, og en af fiskene viste også interesse. Det ville dog ikke tage blinket, men viste meget stor interesse for ormen under mit flåd. Da jeg flyttede det en smule, kom hugget hurtigt og uventet! Fighten med den kilostore fisk var ikke vild, men JEG HAVDE FANGET EN STENBIDER PÅ ORM!!!

Ikke nok med det. Jeg fik 3 mere, og edda en kæmpe på 44 cm. og 3.42 kilo på løstfisket orm. Fiskene huggede når man fiskede ormen langsomt foran dem, og langsomt løftede den mod overfladen. Mine fangster havde hurtigt trukket 8-9 andre fiskere til stedet, der var imponerede over fangsterne, og selvfølgelig selv prøvede både med orm og fluer dog med mere begrænset held.

Igen har min lille favorithavn overrasket!

Landet rundt er der lige nu stenbidere i mange havne. Spot dem med polaoridbriller, og fisk dem med ovennævnte metode, løstfiskede orm og enkeltkroge str. 10-8.

Knæk og bræk!Stenbider 44 cn

 

Facebook Comments
Kategorier : Lystfiskeri